Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen satelliittipaikannukseen perustuva ulkoiluharrastus. Harrastukseen tarvitaan siis satelliittipaikannusta hyödyntävän älypuhelimen ja kätköilysovelluksen tai erillisen gps-laitteen.  Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät kätköjä myös ilman paikannuslaitetta.

Geokätköilyä voi harrastaa aivan jokainen ikään ja fyysiseen kuntoon katsomatta. Myös liikuntarajoitteiset voivat harrastaa kätköilyä, sillä osa kätköistä on suunniteltu haettavaksi myös pyörätuolista käsin. Voit etsiä kätköjä yksin tai ystävien kanssa. Kätköjä löytyy niin urbaaneista kaupunkiympäristöistä kuin retkeilyalueilta ja muista luontokohteistakin. Geokätköily toimii myös oivana liikuntamuotona niin halutessasi.

Geokätkö on jonkinlainen rasia, jossa on lokikirja, kätkötiedote, mahdollisesti kynä, seurattavia kulkijoita tai jotain mukavaa pientä vaihtotavaraa. Se saattaa olla helposti piilostaan löydettävissä tai ovelasti naamioitu. Kätkölle on määritetty koordinaatit eli sijainti satelliittipaikantimella. Kätköjen tiedot eli koordinaatit, kätkökuvaus ja mahdolliset vihjeet julkaistaan internetissä  geokätköilyn kansainvälisellä http://www.geocaching.com -sivustolla. Julkaisun jälkeen muut sivustolle rekisteröityneet kätköilijät voivat käydä etsimässä kätkön, kirjata sekä päivämäärän että nimimerkkinsä kätkön lokivihkoon, ja tämän jälkeen logata kätkön löydetyksi myös nettisivustolla.

Mikäli kiinnostuit kätköilystä, voit käydä vaikka oheisen linkin takaa lueskelemassa miten pääset alkuun https://www.6123tampere.com/2014/01/25/ensimmaisen-katkon-etsiminen/

Linkkejä:

www.geocaching.com

www.geocache.fi Suomalainen Geokätköilysivusto

Mainokset