Materiaalia kätköttäjille

Sarjan ensimmäiset kätköt on julkaistu, ja olemme perin iloisia niistä. Projekti on siis pyörähtänyt käyntiin aivan konkreettisesti.

Erinäisistä syistä tämän blogin päivittäminen on hieman jäänyt, mutta nuhtelemme itse itseämme ja pyrimme olemaan jatkossa ahkerampia. Pahoittelut viiveestä siis kaikille, jotka ovat odottaneet postauksia tänne sivulle tulevan.

Mistä tässä projektissa onkaan kysymys?
Projektin tavoitteena on saada ainakin yksi kätkö jokaiselle itsenäisyyden ajan vuodelle. Kätkön tulisi kertoa aina kyseisen vuoden merkittävistä tapahtumista maassamme. Toivomme, että kätköistä tehdään helposti kaikkien saavutettavissa olevia (d/t maks 2,5). Toivomme myös purkkien kunnioittavan tätä projektia eli toteutus olisi joku muu kuin filmipurkki sillan kaiteessa tai minikokoinen pet-putkilo/bichon-kapseli kuusen oksalla. Sarjan kätköt tulee toteuttaa vuoden 2017 aikana. Jotta saamme sarjasta yhtenäisen, tulisi kätköissä käyttää yhteistä banneria ja yhteistä kätkökuvauspohjaa.

Miten projektiin pääsee mukaan?
Tämä on sivu, jolta teidän tulisi aloittaa. Eli tämän linkin takaa löytyy lista, josta löydätte niin varatut kuin vapaatkin vuodet. Sitten ei muuta kuin tekemään kätköä ja kätkökuvausta. Bannerivaihtoehdot sekä kätkökuvauksen mallin ja pohjan löydätte puolestaan  tämän linkin takaa.

P.S. Projektin meitä vetotiimissä olevia (BoxHunter,  Cindy67, Kesäsade ja kuja1a) voi lähestyä myös geocaching.comin profiilien kautta.

Suomi 100 vuotta – geokätköilijän silmin

Ajatus tähän projektiin lähti Suomen geokätköilijät Facebook -ryhmässä käydystä keskustelusta. Keskustelussa kävi ilmi, että moni kätköilijä olisi valmis lähtemään mukaan toteuttamaan yhteistä ja yhteisöllistä kätköjen sarjaa. Tämän innoittamana keräsimme kasaan vetotiimin (BoxHunter, Cindy67, Kesäsade, kuja1a) ja loimme tätä varten oman Facebook -ryhmän. Tällä hetkellä tuossa ryhmässä 99 jäsentä ja uusia jäseniä tulee koko ajan.

Tarkoituksenamme on saada ainakin yksi kätkö jokaiselle itsenäisyyden ajan vuodelle. Kätkön tulisi kertoa aina kyseisen vuoden merkittävistä tapahtumista maassamme. Toivomme, että kätköistä tehdään helposti kaikkien saavutettavissa olevia (d/t maks 2,5). Toivomme myös purkkien kunnioittavan tätä projektia eli toteutus olisi joku muu kuin filmipurkki sillan kaiteessa tai minikokoinen pet-putkilo/bichon-kapseli kuusen oksalla.  Sarjan kätköt tulee toteuttaa vuoden 2017 aikana. Jotta saamme sarjasta yhtenäisen, tulemme loppuvuoden aikana luomaan kätköille oman bannerin sekä yhteisen pohjan kätkökuvaukselle. Vuosia voi jo nyt varailla Suomi 100 vuotta -geokätköt -sivulta löytyvän linkin kautta.

Olemme hakeneet mukaan valtakunnalliseen valtioneuvoston organisoimaan Suomi 100 -ohjelmaan. Juhlavuoden teemana on Yhdessä, ja sitähän tämäkin projekti toteuttaa. Olemme tekemässä yhdessä yhteiseksi hienoa maamme itsenäisyyttä kunnioittavaa ja sen historiasta kertovaa kätkösarjaa.

Sivuston luonti aloitettu

Tämä sivusto on perustettu tukemaan Suomalaisten geokätköilijöiden projektia kunnioittaa Suomen 100 vuotista itsenäisyyttä.

Projektin isoin tavoite on luoda 101 geokätköä edustamaan jokaista Suomen itsenäisyyden vuotta ympäri maata.

Sivustoa ja projektia vetämässä on lukuisia yksittäisiä kätköilijöitä. Jos haluat mukaan projektiin ota yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta